TopTips bijeenkomsten. Leren van en mét elkaar


Het Kenniscentrum Hoogbegaafdheid ondersteunt leraren om kansen voor onderlinge uitwisseling van successen te vinden. Daarom organiseren we dit jaar op 6 verschillende locaties TopTips bijeenkomsten. Vóór de zomer van 2024 richten we ons op het primair onderwijs, na de zomer van 2024 nodigen we ook leraren uit het voortgezet onderwijs uit om deel te nemen.

Waarom zou je deelnemen?

De TopTips bijeenkomsten zijn anders dan ‘gewone’ studiemiddagen. Geen spreker die komt vertellen wat je doen moet, maar succeservaringen van collega’s, die graag van en met elkaar willen leren. Als deelnemer lever je zelf de inhoud aan! Jouw Top Tips zijn goud waard voor je collega’s op andere scholen.

Tijdens de TopTips bijeenkomsten wissel je aan de hand van goede ervaringen uit hun eigen praktijk uit ‘wat werkt’. Door uit te leggen aan anderen wat je hebt gedaan en hoe je dit hebt aangepakt, kun je samen verkennen waarom dit zo goed werkte. Zo verzamel je snel uitvoerbare suggesties voor je eigen praktijk passend bij de uitspraak ‘gister gehoord, vandaag geprobeerd en het was zó leuk om te doen!’

Van jou als deelnemer verwachten we dat je tijdens de bijeenkomst in kleine groepjes een klein persoonlijk succesje wilt delen met de andere deelnemers. Elk positief voorbeeld uit je eigen praktijk is goed om mee te nemen en te delen met de anderen! Let op: je voorbeeld hoeft niet ‘groots en meeslepend’ te zijn. Juist die kleine successen, die simpele voor de hand liggende dingen die je snel over het hoofd ziet, is waar we naar zoeken.

Tijdens de bijeenkomst worden de tips verzameld. Het Kenniscentrum Hoogbegaafdheid wil ook écht iets met jullie tips gaan doen! Als deelnemer kun je tijdens de bijeenkomst aangeven of het Kenniscentrum Hoogbegaafdheid contact met je mag opnemen om te zien of jouw praktijkvoorbeeld nog wat verder uitgewerkt kan worden en wellicht ook opgenomen kan worden in de nieuwe brochures van het Kenniscentrum. Je mag dan ook aangeven of je ook benaderd wilt worden om een mini-interview af te geven voor een van onze multimediale brochures.

Voor wie?

De TopTipsbijeenkomsten zijn bedoeld voor leraren, intern begeleiders en specialisten hoogbegaafdheid die aan een basisschool zijn verbonden. Je hoeft geen jarenlange ervaring te hebben om mee te doen! Elke educatieve professional is van harte welkom.

Hoe bereid je je voor?

Je neemt (ten minste) één mooi praktijkvoorbeeld mee dat je graag wilt delen met de andere deelnemers. Iets waar je echt enthousiast van werd en waarvan je zag dat het voor jou en je leerlingen fijn werkte. Daarnaast geef je bij je inschrijving aan waar je graag TopTips over wilt hebben. Zo kun je, naast dat je iets ‘inbrengt’, ook iets ‘halen’ bij je collega’s.

Zo dicht mogelijk in de buurt

Inschrijven en wachtlijst

Waar en wanneer?

Locatie Drachten
Samenwerkingspartner: Cédin
Organisatie bijeenkomst: Ragnild Zonneveld
Data: 10 april 2024 | 12 juni 2024
Tijdstip: 15:00-17:30 uur
Adres: Lavendelheide 31, Drachten
Meld je hier aan…
Locatie Almelo
Samenwerkingspartner: Samenwerkingsverband Twente-Noord
Organisatie bijeenkomst: Manon Hulsbeek
Data: 9 april, 14 mei.
Tijdstip: 15:00-17:30
Locatie: Samenwerkingsverband Twente-Noord, Valeriusstraat 183, Almelo
Meld je hier aan…
Locatie Leiden
Samenwerkingspartner: Bureau Talent
Organisatie bijeenkomst: Lineke van Tricht
Data: 10 april | 19 juni
Tijdstip: 15:00-17:30 uur
Locatie: LEF Leiden, Stationsplein 107, Leiden
Meld je hier aan…
Locatie Helmond
Anneke Dekkers Talentbegeleiding
Organisatie bijeenkomst: Anneke Dekkers
Data: 17 april | 14 juni
Tijdstip: 15:00-17:30
Locatie: Kindcentrum Wilhelmina, Adres: Bachlaan 9, 5707 RM Helmond
Meld je hier aan…
Locatie Amsterdam
Samenwerkingspartner: Het ABC
Organisatie bijeenkomst: Marleen van Beek
Data: 10 april | 12 juni
Tijdstip: 15:00-17:30 uur
Locatie: Het ABC, Staalmanpark 10, Amsterdam
Meld je hier aan…
Locatie Limburg
Samenwerkingspartner: Bovenbestuurlijke samenwerkingsverbanden Midden-Limburg/Westelijke en Oostelijke Mijnstreek/Maastricht
Organisatie bijeenkomst: Anique Schoonbrood-Palmen
Data: 17 april (Sittard) en 4 juni (Heerlen)
Tijdstip: 15:00-17:30
Locatie: Definitieve adressen worden tijdig bekend gemaakt aan de deelnemers
Meld je hier aan…